utorok 18. novembra 2008

Report: Demonstrace za Cibulku na Palačáku

Kolem účasti na nedělní demonstraci proti vyklizení squatu Cibulka panovaly obavy. Demonstrace byla svolaná narychlo, počasí nevlídné...Účast kolem 150 lidí je proto milé překvapení. Stejně jako v pátek v noci, kdy policie odvážela Cibulkáře na oddělení, se ukázalo, že se dokážeme rychle a ve slušném počtu rozhýbat. Tuto schopnost je potřeba si podržet.

Na Palackého náměstí v Praze se v padajícím večeru sešlo kolem 150 lidí. Hlavní téma bylo vyklizení Cibulky, ačkoli jak zaznělo v jednom z (dvou) projevů, páteční policejní akci nelze vnímat izolovaně. "Jedná se o součást hnutí za Prahu vyčištěnou, za Prahu represivní," uvedl mluvčí.

Policie se v médiích brání tezi o vyklízení squatu. Podle mluvčí Evy Miklíkové pouze reagovala na telefonát na linku 158, podle kterého se měl v objektu skrývat pachatel trestného činu. Efekt je ovšem stejný. Na Cibulce se dál bydlet nebude. Podle jednoho ze squaterů dostali její obyvatelé od správkyně objektu ultimátum na vyklizení, pokud se chtějí vyhnout trestnímu oznámení za nedovolené užívání cizího majetku.

celé na: a-kontra.net

Žiadne komentáre: