piatok 13. marca 2009

Horúca sobota v Bratislave? Pochod za Slovakštát

Občanov Bratislavy čaká v sobotu 14. marca divadlo. Ulicami plánujú pochodovať stovky neonacistov a nacionalistov, ktorí si plánujú pripomenúť 70. výročie vzniku prvej Slovenskej republiky.

Voči ich pochodu sa majú uskutočniť dve rôzne protiakcie. Jednou z nich je zmes kultúrnych akcií s podporou mestskej časti Staré Mesto pod hlavičkou Dosť bolo ticha, druhou blokáda, na ktorú zvoláva iniciatíva Bratislavčania povedzme nie neonacistom.

Mestská časť Bratislavy Staré Mesto má nahlásené na sobotu 14. marca dve verejné akcie. Jedným je nahlásený pochod od Hodžovho námestia až na Martinský cintorín.

"Účelom zhromaždenia podľa ohlásenia je pripomenutie 14. marca ako dňa vzniku prvej Slovenskej republiky a jeho odkaz pre súčasnosť. Predpokladaný počet účastníkov zhromaždenia je 300 osôb," povedala Aktuálne.sk hovorkyňa Starého mesta Alena Kopřivová.

Druhým je doobedňajšia akcia na námestí SNP, na ktorej sa má podľa ohlasovateľa zúčastniť 50 ľudí. "Dôvod akcie je neprihliadanie na nedemokratické praktiky na Slovensku," dodala Kopřivová.

celé na aktualne.sk

Žiadne komentáre: