streda 15. apríla 2009

The Great red swindle

The Great red swindle

Je hudobná akcia s premietaním namierená proti autoritárskej ľavici, nie proti komunizmu.

Komunizmus je myšlienka absolútne slobodnej spoločnosti bez vlády a triednych rozdielov kde sú vzťahy založené na vzájomnej dohode a majetok sa spravuje spoločnými silami. Napriek tomu, že dnes sa bežne označuje minulý režim za komunistický, komunizmus podľa jeho základných znakov nikdy a nikde na svete nebol realizovaný.

Namiesto toho bol vytvorený byrokratický totalitný systém a policajný štát. Nenastala žiadna nová slobodná spoločnosť, starú vládnucu vrstvu len vystriedala vládnuca vrstva z prostredia “komunistickej” strany. Tá si žila opäť v blahobyte, kým na väčšinu ľudí zívali v obchodoch prázdne regály a na hraniciach ich čakal ostnatý drôt. Tento stav bol udržiavaný pomocou tajných služieb, armády a polície. Nikto nesmel vyčnievať z radu, od detstva boli ľudom vymývané mozgy a iný názor sa trestal koncentračným táborom. Táto mizéria, bola označovaná mocou ako “reálny socializmus”, akýsi predstupeň konečnej fázy – komunizmu. Logicky však z takéhoto prostredia nikdy nemohla vzniknúť.

Rozpor je jasný. Nie je možné vytvoriť slobodnú spoločnosť pomocou diktatúry. Slobodu neprinesie žiadna strana, ani “komunistická”, žiaden revolučný predvoj, či vodca, ale len organizovaná sila navzájom si rovných jednotlivcov. V momente keď sa nejaká skupina pasuje za osloboditeľov más vzniká len ďalšia vrstva túžiaca po moci nad ostatnými.

Proti takýmto snahám je namierená naša akcia.

Chceme sa ostro vymedziť proti totalitnej ľavici, rôznym boľševikom, ich organizáciám a západným trendom, ktoré sa snažia zjednocovať anarchistov a socialistov. Chceme pripomínať boľševickú totalitu, ktorá vládla na našom území viac ako 40 rokov a nikdy nezabudnúť na túto skúsenosť.

Nikdy nespolupracovať s autoritárskou ľavicou – už nikdy žiadna porážka ako v Španielsku, masaker v Kronštadte a Katyni, hladomor na Ukrajine, žiadne gulagy a stereotypná šedá beznádej “reálneho socializmu” s tankami za chrbtom - je odkazom tejto akcie!


Sobota 18.4.2009 / 20.00
Bratislava - Intergalatická obluda
premietanie: film Land and Freedom o španielskej občianskej vojne
po premietaní hrá soundsystem 52nd St.system
plagát tu

1 komentár:

Anticopyright povedal(a)...

nech vám dnes akcia víde!:)