pondelok 24. novembra 2008

Antifašisti zničili dodávku NSBM kapely Temnozor

22.11.2008 v Banskej Bystrici vystúpila v klube Tartators neonacistická black metalová kapela Temnozor z Ruska. O tejto kapele a ich sympatiám k neonacizmu a rasovej nadradenosti bol majiteľ klubu informovaný vopred antifašistami, napriek tomu však nebol ochotný koncert zrušiť. O kapele sa môžete dočítať tu a tu je zase časť rozhovoru s touto kapelou:

Rozhovor s touto kapelou přinesl v roce 2004 i největší neonacistický časopis Resistance. Rozhovor najdete zde. V rozhovoru zazní několik zajímavých odpovědí. Například na otázku „Kdo vás ovlivnil politicky?“ odpovídá kapela:
Adolf Hitler, Josef Goebbels, Henrich Himmler, generál Pavel Krasnov (jediný ruský generál SS), Baron Ungern (první ruský fašista během Ruské občanské války), Varg Vikernes, Ian Stuart, Robert Mathews, David Lane, Dr. William Pierce a několik dalších.
“ Na otázku „Jaký je váš zdroj inspirace?“ odpovídá kapela mimo jiné: „Jsme inspirování rasovou a náboženskou nenávistí“. Mimo to mluví kapela o „Árijské božské rase“ a „Svaté rasové válce“.

Kedže koncert sa zrušiť nepodarilo, vyzdobili antifašisti okolie klubu antifašistickými heslami a (asi) samolepkami a zničili dvere klubu. Takisto tranzit kapely, v ktorom sa priviezli z Prahy niekto vyvetral tak, že rozbil všetky sklá vrátane čelného. Možno si teraz kapela aj organizátor zapamätá, že fašistické kapely u nás nenájdu veľké pochopenie.

Samozrejme nechýba obvinenie zo strany majiteľa z extrémizmu či dokonca terorizmu - mediálny brainwashing zjavne zaberá.

zdroj: tartaros.sk - Ako som si pripísal organizáciu antifa do kolonky: NEBEZPEČNÝ EXTRÉMISTI, FANATICI....!!!

21 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Vyjadrenie toho majiteľa či kto bol fakt postavené na hlavu. Jasná NSBM kapela a on to nejako obkecá 200 fanúšikmi, kecami o leukémii a o ľavicových radikáloch ktorí idú sami proti sebe. :D haha...

ANTIFA !

Anonymný povedal(a)...

hlavne ma uz unavuje citat stale tie iste klise rozpravky o antifasistoch, ktori vraj napadaju kazdeho holohlaveho alebo o tom ako fetuju. pritom hlavne v bratislave je realita taka, ze neonacisti tu chodia po diskotekach a fetuju vseljake lahodky, teda ak ich prave nepredavaju..a najviac mam rad zufale vykriky typu: "boze, ved oni poskodili sukromne vlastnictvo!" "to sa nemoze, preboha!" ked fasisti zabijaju a mrzacia ludi, to sa berie tak nejak ako samozrejmost, ale ked niekto vytlce par posratych skiel fasistickej dodavke tak je z toho halo jak hovado.

Anonymný povedal(a)...

Když Temnozor hrál v Praze ,nebyl žádný problem .Protože ani není důvod aby nějaké problémy měly být.Vždycky se najde nějakej neonacista který projeví svůj názor,kdekoliv..Každý by měl posuzovat jednotlivce na základě osobního poznatku.A to že nám rozbili auto,holt i dobytek se tak nechová.Já osobně se nepřikláním na žádnou stranu ,jsem jednotlivec, který kdyby měl zachránit život nacistovi,nebo židovi,neváhala bych ani v jednom případě .A i když se mi líbí Pagan metal,tak me překvapilo že v demokratických zemích za to člověk musí platit.Každopádně na závěr by jsem chtěla říct že ti co poškodili naše auto udělali Temnozoru reklamu ..což asi neměli v úmyslu.

Anonymný povedal(a)...

chlapcovi co tu pisal o "skinoch" a o opitych punkeroch, ciganoch co zabijaju a podobne typicke propagandisticke blaboly odkazujem, a pisal som to uz viackrat - toto je moj priestor, takze necakaj, ze mi to tu budes zasierat a ja sa na to budem pozerat. diskusia ano, v pohode, ale fasisticku propagandu mazem.

Anonymný povedal(a)...

To by ma zaujímalo, odkiaľ ty berieš tvoje štatistiky, že cigán denne zabije bieleho. A čuduješ sa, že sa u cigánov objavil aj tzv. biely rasizmus ? Ja ani nie, lebo náš rasizmus na nich je oveľa väčší a aktívnejší, aj čo sa týka iných odvetví. Napríklad si nezoženieš robotu, aj napriek tomu, že si kvalifikovaný a slušný človek, ale máš smolu, si cigán. To ideš porovnávať s nejakým drbnutým Rytmusom ?

Anonymný povedal(a)...

Byl jsem na Temnozoru v Praze, jsem si vědom, co za lidi na ně přišlo, ale taky tam bylo spousta lidí, které znám už dlouho a NS nemají nic společného. Proč? Protože v hudbě Temnozoru není nic závadného. Vím, co za lidi tam hraje, ale mají krásnou hudbu, v textech žádný problem, tak proč ne? I mojí matce se to líbí a není NS ani zdaleka. Jediné, co tím Antifa dokázala je to, že si teď kdekdo říká, že je horší než sami náckové.

Anonymný povedal(a)...

Pokiaľ som si správne prečítal správu aj vyjadrenie majiteľa, tak im nerozbili auto, kvôli tomu, že sa niekomu nepáči ich hudba, ale kvôli tomu, že inklinujú k neonacizmu. Inak naozaj môžem len odporučiť rozhovor s nimi v tom neonacistickom časopise, link je v článku a ak rozumieš po anglicky tak nie je problém pochopiť čo sú zač. A to by sa myslím nepáčilo ani tvojej mame. Okrem toho je jasné, že nie každý rieši politiku, hlavne pri metalových kapelách. Ale ako hovorí staré porekadlo: kto seje vietor, zožne búrku.

Anonymný povedal(a)...

podla mna to je cisty dementizmus rozbit okna na dodavke a teraz sa tu tym chvalit...antifa ked uz ste taki bojovnici tak preco ste neprisli do vnutra si to vyhovorit s ludmi na koncerte z oci do oci???a ked uz sme u toho podla vas vsetko co nesuhlasi s vasimi nazormi je hned fasisticke...pre mna ste vsetci extremisti ci uz lavicovi alebo pravicovi kokoti...ale po tejto akcii ste vy antifa najvacsi kokoti...

Anonymný povedal(a)...

Pro AFU naprosto bežně ubohá akce ničit akorát majetky jako např.(sprejování po domech, ničení aut domnělých neonacistů). Její soustředěnost na neustálé ubohé ničení aut pramení zjevně z její impotence na jakoukoli přímou akci vůči nacionalistům!

Anonymný povedal(a)...

v pohode si este poplac trosicku

Anonymný povedal(a)...

Ano, kdyby věděla, co uznávají, tak by to asi neposlouchala, ale pokud hudebník necpce svoje názory do hudby, můžeš hudbu poslouchat a zároveň ty názory neuznávat. Co takový Richard Wagner a antisemitismus? Měl štěstí, že v té době neexistovaly dodávky.

Anonymný povedal(a)...

Preco nebol v okoli budovy kde sa to konalo ani jeden ANTIFASISTA :D ?

Anonymný povedal(a)...

neviem, zeby boli pri dodavke? hm?

Anonymný povedal(a)...

Metalová scéna je dosť laxná k náckom všeobecne, to vidím aj na koncertoch v našom meste. Každý metalový koncert sa tu premení na náckovský zjazd a tým 20-30 učupeným metalistom tam, to zjavne nevadí.
To je fakt dobrý prístup, však vlastne keby mal kapelu aj AH a hrali by dobrú muziku, tak prečo na nich neísť a nepodporiť, že ?
Kokotizmus. Len si ďalej tolerujme rozširujúci sa nacizmus, fašizmus či rasizmus.

Anonymný povedal(a)...

Haha "neviem, zeby boli pri dodavke? hm?" to ma pobavilo :D.
Nackovia su spiny to ti povie kazdy punkac, hiphoper, smazka atd. Nikdo ich jednoducho v spolocnosti a vo svojom okoli nechce. A vacsina alternativnej mladeze schvaluje taketo utoky.

Anonymný povedal(a)...

smažka...to je nádhera..občas se pohybuju mezi lidma, co hodně jedou v drogách. Nejsem žádnej nácek a drogy jsou mi ukradený, ale nesnášim, když to lidi berou jako hroznou samozřejmost a mluvěj o tom, jako kdyby to bylo něco cool. Jednou jsem se stal obětí absťáku nějaké smažky a doufám, že se jednou někde ufetuje k smrti. Nikam jinam to s nim stejně nesměřuje

Anonymný povedal(a)...

A z kade sa vlastne vie ze to boli antifasisti? tie nápisy na hviezde vznikli den predtým a tie dvere na hviezde boli rozkopane uz asi tyzden predtym a nemalo to nic spolocne s koncertom,,,, čo ak to auto zničili nasrati neonacisti ktori si kupili listok a nakoniec im kapela povedala že sa na koncerte hajlovat nebude tak nasraty znicili dodavku? :D hahaha

Unknown povedal(a)...

A este dodam: koncert bol uplne fantasticky, Temnozor ukazal co v nich je. A pre mna to znamenalo hudobnu udalost roka cislo 2 ( hned po Brutal Assault-e)

Anonymný povedal(a)...

a ještě jedna věc. Kapela zde nespáchala žádný přestupek natiž trestný čin. Naopak ti co mi rozbili auto ano. to mluví za vše.
Maris

Anonymný povedal(a)...

ohanat sa zakonom je trapne. castokrat sa deju neskutocne svinstva ale pravne su v poriadku, no moralne nie. stale tvrdim ze kapela si za to mohla sama. ked niekto oslavuje hitlera ako svoj zdroj inspiracie a obhajuje kecy o cistej rase - co je ocividne agresivna retorika, nemoze sa cudovat ze sa voci nim agresivne vystupuje.

Anonymný povedal(a)...

ano správná cesta, možná lepší než jim rozbít hubu, je to mnohem humálnější...