nedeľa 16. novembra 2008

Ministerstvo vnútra rozpustilo občianske združenie Slovenská pospolitosť

15.11.2008 Rozpustilo MV SR smiešne nacionalistické občianske zrduženie Slovenská pospolitosť, známe fakľovými pochodmi, kanadami či uniformami pripomínajúcimi Hlinkovu gardu.

Pokus ľudí stojacich za týmto občianskym združením preraziť aj v politike prostredníctvom registrovanej politickej strany - Slovenská pospolitosť - Národná strana, sa tiež skončil neúspechom po tom, čo 1. marca 2006 Najvyšší súd Slovenskej republiky rozpustil túto stranu, pretože jej politická činnosť bola podľa neho v rozpore s Ústavou SR.

Štatutárni zástupcovia občianskeho združenia vraj ešte nedostali žiadne oficiálne rozhodnutie o zákaze združenia.

Bolo by však krátkozraké tešiť sa zo zákazu týchto pochodujúcich šašov s humornými fúzikmi a krížikmi na krkoch. Tu totiž nejde o žiadne morálne stanovisko zo strany vlády, znemožniť rozširovanie antisemitizmu, nacionalizmu a rasizmu či odsúdenie združenia hlásiacemu sa k Tisovmu fašistickému vojnovému štátu. Ide o obyčajnú politickú hru, v ktorej premiér Fico potreboval "eso" v rukáve a pred stretnutím so svojim maďarským náprotivkom sa chcel ukázať ako bojovník proti "extrémizmu." Chcel vytvoriť dojem, že na Slovensku vie vláda zabrániť existencii podobných zoskupení, zatiaľ čo maďarská vláda to nedokáže. Premiéri oboch krajín sa stretli, aby odsúdili súčasné zhoršené vzťahy medzi Slovenskom a Maďarskom a rastúci nacionalizmus. To, že za rozvírenie týchto nacionalistických nálad môžu práve politici a nie normálni ľudia, ktorých viac zaujíma, či prídu kvôli finančnej kríze o prácu, premiéri samozrejme nespomenuli.

Neexistuje žiaden extrémizmus, len ľudia, ktorý nesúhlasia so súčasným systémom. Extrémizmus je niečo imaginárne, slúžiace len ako nálepka na diskreditáciu všetkého, čo vyjadruje nesúhlas s vládou. Ak je niekto fašista, je fašista, nepotrebujeme nové slovo na jeho označenie. A pred fašistami nás určite neochráni žiaden Fico, policajt, sudca či zákon. Pred fašistami sa musíme chrániť spoločnými silami sami. Zákazmi sa nič nevyrieši.

BM

Žiadne komentáre: