štvrtok 13. novembra 2008

Spomienka na Carlosa v Madride



11.11.2008 sa v Madride stretlo niekoľko tisíc ľudí na spomienkovej akcii na Carlosa Javiera Palomina zavraždeného pred rokom neonacistom. 3000 antifašistov sa presunulo na námestie Lagazpi, na ktorého stanici metra sa útok odohral a pod heslom: "Jeden rok bez teba, jeden rok s tebou" si pripomenuli svojho kamaráta a spolubojovníka.

Carlosa zabil ranou nožom do srdca Josué Estébanez de la Hija, účastník fašistickej demonštrácie proti prisťahovalcom. Carlos spolu s ďalšími antifašistami sa rozhodli odvážne fašistom postaviť, pri konfrontácii však bol pobodaný a zomrel na následky zranení v nemocnici. Mal 16 rokov. (viac tu)

Odkaz

zdroj: antifa.de, kaosenlared.net (fotky)

CARLOS, HERMANO, NOSOTROS NO OLVIDAMOS !

7 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

hlavne ze tam neni napisanr ze ten " antifasista" s dalsimi kunpanmi napadol v metre dvojho vraha
isli nanho s nozom tak sa aj on branil nozom..treba pisat fakty

Anonymný povedal(a)...

O tom ze Carlos ho napadol s nozom pocujem prvykrat a celkom o tom pochybujem. Ano, napadli toho fasistu. Ved kvoli tomu si ho vazim, ak by ho napadol aj s nozom, budem si ho vazit nadalej.Nebudem sa tu hrat na politicky korektny spravodaj, militantni antifasisti po celom svete maju moju plnu podporu, nech bojuju akymikolvek prostriedkami.

Anonymný povedal(a)...

nezainteresovany ...ojebavas ... tahat noze je specialitka nackov ...carlos ziaden noz ani nikto v tom autobuse z antifas nemal jediny noz mal ten nazi bastard ... takze psssst hol som zvedavy ci budete tahat noze aj tam kde sa bude strielat :*

Anonymný povedal(a)...

...BM povedal...hele,nemyslis si nahodou,ze kdyz nekdo je agresini a konfrontativni,tak ze musi pocitat i se stejnou reakci druhe strany?
Budes asi jeste hodne mladej,kdyz pises nesmysly,jako ze se fasista na ulici ma podriznout,zavrazdit,chapu tvoje radikalni myslenky,ale nejde jednat takovouto cestou,svym postojem se radis k svym nepratelum.

Anonymný povedal(a)...

Ale ved to je samozrejme, ze ked je niekto agresivny musi pocitat aj s rovnakou reakciou. Ja netvrdim, ze sa maju zarezavat a vrazdit, sam by som to tak neurobil, ale takisto velmi dobre viem, kolko ludi napadli, zmrzacili ci zabili fasisti, takze nech uz Carlos mal noz, alebo nie, mal a ma moje sympatie. A koniec-koncov si myslim, ze to je aj tak len nejaka fasisticka dezinformacia.

Anonymný povedal(a)...

http://www.stastnevdovy.cz/videa/potycky-rvacky/utok-holych-lebek.html


nech sa paci .. ako vyzeraju nenasilny ns aktivisti v praxi... podotykam ze ide o 2 noze a asi 40 bodnych ran ... v priamom prenose
takze neviem kohop tu stale obhajujete .... ja tvrdim jedno ... mali by sa strielat ...hned ako nasi bratia cesi hovria "na potkani"

Anonymný povedal(a)...

nezainteresovany ..jasne tupy a drogy ..aka hlupa a otrepana ns pesnicka ... mno niekto z policie mal velky dvovod preco zahladit vsetky stopy ... ale chlapci z petrzalskeho rebel klanu by ti asi vedeli porozpravat ... no kedze ma niekto tatka policajta a nie jeden ... lahko sa to hodi na niekoho koho chytia aj ked s tym nesuvisi ... a reci o mafii ... tie su najviac srandovne ... zvlast ked tupych poskokov pre vagosov robia nackovia