pondelok 8. decembra 2008

Španielski antifašisti napadli speváka The Exploited

12.11. bol zrušený koncert The Exploited po tom, ako speváka Wattieho napadli miestni antifašisti. Dôvodom jeho napadnutia sú fotografie, na ktorých pózuje spolu s bývalým členom neonacistickej skupiny Skrewdriver - Murray Holmesom, či fotografia so skupinou Haggis, ktorej členovia spoločne hajlujú do objektívu. Na ďalšej fotke je vytetovaná svastika na spevákovom ramene. Podľa oficiálneho prehlásenia, ktoré antifašisti vydali, chceli Wattieho postrestať a ušterdiť mu lekciu, nie ho zabiť ako vraj hystericky písali členovia kapely na internete.

Podľa vyhlásenia skupiny Exploited, netušili, čo Haggis robia za ich chrbtami a takisto Wattie vraj nevedel, že sa fotí s fašistom. Objavila sa aj približne 20 ročná fotka, na ktorej sám spevák hajluje.

Dokážem uveriť, že v prípade Haggis možno naozaj nevedeli, čo sa deje za ich chrbtami a fotky videli až neskoro. Takisto viem pochopiť aj hajlovanie v mladosti či staré tetovanie miniatúrnej svastiky, pretože v tých časoch bolo vážne v móde v punkovej scéne provokovať aj týmito symbolmi. Ako príklad bohate stačí Sid Vicious zo Sex Pistols, ktorého nikto za fašistu nepovažuje a pritom sa promenádoval v tričku s obrovským hákovým krížom. Nedokážem však pochopiť, ako sa môže vyhovárať keď sa fotil s bývalým členom Skrewdriveru so sedmovým krížom na tričku. Nemyslím si, že Wattie tento symbol nepozná, skôr si myslím, že mu to je jedno. A po zásahu madridských antifašistov si možno bude dávať väčší pozor na to s kým sa fotí a snáď sa aj poďakuje kamošom z pofidérnej provokatérskej skupiny Haggis, za to, k čomu mu dopomohli.

Pretože prísť do mesta s hákovým krížom na ruke pred ľudí, ktorí si deň predtým pripomínali výročie úmrtia ich kamaráta, ktorého zabil nácek, je trochu silná káva.

Keďže stránka, ked bolo prehlásenie antifašistov zverejnené nefunguje, je možné si ho v angličtine spolu so stanoviskom kapely prečítať v komentároch na tejto stránke.

1 komentár:

Trawex povedal(a)...

Ahoj,tady hrubej překlad vyjádření kapely The Exploited k pochybným fotkám...Udělejte si názor sami.

Tak naposledy
Ahoj tam

Tak naposledy se pokusim vysvětlit fotku, kde sme my v Norsku. …?

Wattie a já sme šli na zkušebnu s nějakýma klukama na pivo.

Chtěli se s náma vyfotit, ale nějací borci za náma hajlovali.
Nevím proč to dělali a my se to dozvěděli, až z fotky. všimněte si, že my to neděláme.

Fotka s borcem ze Screwdriver (Šroubovák ?) byla vyfocena po show v Austrálii. Přišli sme do šatny, kde bylo spoustu lidí, jako vždy a mezi nimi i ON (netušili sme kdo vůbec je) a odešel s Wattie fotkou.
Takový focení trvá sekundu, každém si myslí, že se nad tím něj rozhodujem a víme, co se děje. Vůbec, mám už plný zuby vysvětlovat všem, že nejsme náckové. Na netu je fotka Wattieho a UkSubs s Charliem Harprem jak hajlujou jen tak ze srandy.Lidi vidí fotku a neuvědomují si okolnosti, za kterých to bylo focený. Všichni si jen všímáte Wattieho ale na Uksubs nic nemáte. Znamená to , že jsou nebo nejsou náckové. Lidi jen věří tomu, co čtou na netu, což sou většinou jen posraný kecy.
Víc už se o tomto nebudu bavit.
Seru na Nazi, bnp, rash madrid, komouše – podle mě sou všichni stejní. Extrémní politický sračky, kteří získávají kopance (?) (asi spíš body nebo co?) mlácením lidí a používáním násilí a zastrašováním.

Fuck them all!!!