pondelok 19. januára 2009

V Bratislave do dvoch rokov stúpne počet kamier zo 44 na 100

Mesto Bratislava plánuje do konca roka 2010 rozšíriť kamerový systém. V súčasnosti má mestská polícia k dispozícii 44 kamier, do dvoch rokov by sa ich počet mal zvýšiť na približne 100. Pre agentúru SITA to potvrdil námestník primátora Tomáš Korček. Hlavné mesto preto vypísalo verejné obstarávanie na dodávateľa, vo svojom rozpočte na tento projekt vyčlenilo viac ako 3,45 mil. eur (104 mil. korún). "Pôjde o digitálny systém, ktorý bude prepájať jednotlivé kamery a okrskové stanice mestskej polície s centrálou," povedal Korček.

Kamerový systém by sa mal na základe výsledkov verejného obstarávania postupne rozširovať do takmer všetkých mestských častí. Výnimkou sú zatiaľ mestské časti Rusovce a Devín. "Podľa informácií, ktoré mám k dispozícii, nevzniesli ešte svoje požiadavky na umiestnenie kamier," vysvetlil viceprimátor. Najviac kamier - po šesť, by malo podľa predbežných odhadov pribudnúť v Petržalke, Ružinove a Novom Meste. Mestské časti Vajnory a Vrakuňa by mohli dostať po piatich nových kamerách. So štyrmi novými kamerami sa počíta pre každú z mestských častí Staré Mesto, Karlova Ves, Rača a Podunajské Biskupice. Tri nové kamery by sa mali objaviť v Dúbravke ako aj v Lamači. Po dvoch nových kamerách by sa mohlo ujsť mestským častiam Devínska Nová Ves, Záhorská Bystrica, Jarovce a Čunovo.

Mestský kamerový systému (MKS) bude slúžiť na zabezpečenie verejného poriadku a pre podporu riadenia mestskej polície v Bratislave. Celý systém sa má vybudovať po etapách, v priebehu rokov 2009 - 2012. V súčasnosti majú najviac kamier mestské časti Staré Mesto a Petržalka. V Starom Meste je osadených 17 kamier, v Petržalke 11.

zdroj: sme.sk

Žiadne komentáre: